Ανακοίνωση σχετικά με έκτακτα μέτρα για τον οικισμό Χωρούδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

 

Η ΔΕΥΑ Λαγκαδά ανακοινώνει πως, λόγω της έντονης λειψυδρίας που ταλαιπωρεί τον οικισμό της Χωρούδας, η Δημοτική Επιχείρηση προβαίνει σε ορισμένα έκτακτα μέτρα για την ανακούφιση του πληθυσμού.

Έτσι, διενεργείται δοκιμαστική γεώτρηση πλησίον του οικισμού ώστε, εάν διαπιστωθεί ότι αυτή είναι αξιοποιήσιμη, να προβούμε σε οριστική ανόρυξη και εκμετάλλευση αυτής.

Επίσης, πιστοποιημένες υδροφόρες θα μεταφέρουν πόσιμο νερού από τις όμορες κοινότητες προς τη δεξαμενή της Χωρούδας.

Για το λόγο αυτό, η χρήση νερού θα επιτρέπεται μόνο για πόση, μαγείρεμα και για την ατομική καθαριότητα, προκειμένου το κεντρικό σύστημα υδροδότησης του εν λόγω οικισμού να επανέλθει άμεσα στην κανονικότητα και να μην υπάρχουν διακυμάνσεις στην πίεση του δικτύου.

Συνεργεία της Επιχείρησης θα διενεργούν ελέγχους τήρησης του περιορισμού χρήσης νερού, προκειμένου να μην υπάρχει ταλαιπωρία των δημοτών – καταναλωτών μας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το νερό χρησιμοποιείται για πότισμα κήπων, φυτών, δένδρων ή για πλύσιμο αυτοκινήτων, δρόμων, αυλών και γενικότερα οποιαδήποτε άλλη χρήση πλην αυτής της πόσης, του μαγειρέματος και της υγιεινής, θα υπάρχει γραπτή αναφορά για την επιβολή όσων κυρώσεων προβλέπει ο Κανονισμός Δικτύων της ΔΕΥΑΛ (πρόστιμο, διακοπή υδροδότησης κλπ).

Λαγκαδάς, 8 Ιουλίου 2023

 

Εκ του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.